--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Κ. Ι. ΧΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ι. Χύτας
   Κύριοι συνάδελφοι - κυρίες και κύριοι - φίλες και φίλοι.

   Θα σας απασχολήσω τα επόμενα λεπτά, με τα προβλεφθέντα και ήδη σε εξέλιξη βήματα, τόσο του γενικού μας, όσο και του ειδικότερου σχεδιασμού μας, για την υλοποίηση του στόχου μας.


   Για να είμαστε έτοιμοι στις 21 Νοε - ημερομηνία συμβολική ως η ημέρα των ΕΔ - ημερομηνία που
επιλέξαμε για την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα στο λαό - τιμώντας τις ΕΔ του -
μοιράσαμε το προς εκτέλεση έργο, σε πέντε (5) επιτροπές, συγκροτημένες με εθελοντική συμμετοχή των μελών τους σ΄ αυτές.

   Σας παρουσιάστηκε ήδη η πρώτη - η προσωρινή διοικούσα επιτροπή - με σύνθεση μικτή - τόσο από συναδέλφους, ανθρώπους δηλαδή που υπηρέτησαν από θέσεις τιμής τις ΕΔ και την Αστυνομία, όσο και πολίτες, με στόχο να δείξουμε τις προθέσεις μας, για το άμεσο μέλλον της πρωτοβουλίας μας, να διευρύνουμε δηλαδή τον εθνικό πόλο έλξης, όπως εμείς ονομάσαμε τον αρχικό πυρήνα του νέου πολιτικού φορέα, με την προσέλκυση προσωπικοτήτων, ικανών για εθνικό σχεδιασμό, από όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής.

   Σχετικές προτάσεις - θα γίνονται δεκτές από όλους.

   Μέλη της επιτροπής αυτής, συμμετέχουν σε όλες τις άλλες, για την απαραίτητη συνοχή και το συντονισμό τους.

   Έργο της - να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε ο νέος πολιτικός φορέας να αποκτήσει νομική υπόσταση, αλλά και να τον οδηγήσει στο πρώτο του συνέδριο, για την ανάδειξη όλων των προβλεπομένων οργάνων, διοίκησης και πολιτικής εκπροσώπησής του.

   Οι εργασίες αυτές, περιλαμβάνουν :

   Πρώτον - τον καθορισμό της έδρας και την εξεύρεση κατάλληλων γραφείων, εργασία που ανατέθηκε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή (κυριαρχεί φυσικά η ιδέα της Αθήνας, ως πρωτεύουσας της Χώρας)

   Δεύτερον - την εκπόνηση καταστατικού, ικανού για τη λειτουργία του φορέα στο διηνεκές. Η εργασία αυτή ανατέθηκε σε ξεχωριστή επιτροπή, με επικεφαλής τον κ. Τόγκα Δ. Με σκοπό να ακούσουμε κι εσάς, να βρούμε κοινή συνισταμένη στις απόψεις μας, αφέθηκαν κενές θέσεις για τη συμπλήρωσή της, από όσους από το ακροατήριο επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο της, συνδράμοντας με τις γνώσεις τους.

   Όσοι επιθυμούν, στο τέλος της εκδήλωσης, ας δηλώσουν την πρόθεσή τους στη γραμματεία ή τον επικεφαλής της επιτροπής.

   Τρίτον - την επίλυση των οικονομικών απαιτήσεων του εγχειρήματος, εργασία που ανατέθηκε σε επιτροπή υπό τον κ. Γερούλη Γ.

   Τέταρτον - την επιλογή κατάλληλου ονόματος - εμβλήματος, εργασία που ανατέθηκε επίσης σε ξεχωριστή επιτροπή υπό τον κ. Ζηκούλη Δ. 

   Υπάρχουν επίσης κενές θέσεις και σε αυτή την επιτροπή, όπως παραπάνω.

   Πέμπτον - την εκπόνηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης αλλά κι ενός κειμένου γενικών αρχών - αφ΄ ενός μεν προσδιοριστικών της πολιτικής μας φυσιογνωμίας, αφ΄ ετέρου δε ως απαιτούμενης βάσης για την εκπόνηση του προγράμματός μας.
Η εργασία αυτή, ανατέθηκε ομοίως σε ξεχωριστή επιτροπή, την επιτροπή πολιτικής μορφοποίησης, υπό τον κ. Ροϊδοδήμο Γ. 

   Κενές θέσεις και εδώ, αφέθηκαν για τη συμπλήρωσή τους από το ακροατήριο. Δηλώσεις συμμετοχής, όπως παραπάνω, στη γραμματεία ή τον επικεφαλής.

   Η επιτροπή αυτή, παρουσίασε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή ένα σχέδιο του κειμένου των γενικών αρχών, κείμενο το οποίο ήδη βρίσκεται στην τελική του επεξεργασία και ως εκ τούτου θα μου επιτρέψετε να δώσω μόνο μερικά παραδείγματα :

   Πρώτον - γενικά για το κράτος - όπως το επιθυμούμε εμείς, ως κοινωνικό κράτος δικαίου, με διαφάνεια - ισονομία – αξιοκρατία για όλους. Αυτή, είναι μια γενική αρχή μεν, που ακούγεται ίσως κοινότυπη σε πολλούς - ας μην ξεχνάμε όμως ότι παραμένει ¨ζητούμενο¨ από τους Έλληνες πολίτες, ακόμη και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια δημοκρατίας. Εμείς, υποσχόμενοι ταύτιση λόγων και έργων, θα εργαστούμε σκληρά για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, με κατάργηση των εξόφθαλμων προνομίων της συντεχνίας των πολιτικών αλλά και άλλες παρεμβάσεις.

   Δεύτερον - γενικότερα για θέματα ταυτότητας, οικονομίας, ασφάλειας κλπ, γενική αρχή μας, η προσήλωση σε εθνικό σχεδιασμό, με πρώτιστο το εθνικό συμφέρον - μη επιτρέποντας στην οργή και την αγανάκτησή μας, να μας παρασύρουν σε υπερβολές, ανεδαφικές - μη ρεαλιστικές προτάσεις και τελικά εθνικά επιζήμιες.

   Συγκεκριμένα για τα οικονομικά προβλήματα, που ταλανίζουν ¨αίφνης¨, εντός εισαγωγικών η λέξη, τη Χώρα μας, γενική αρχή μας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, με σταθερό και δίκαιο φορολογικό περιβάλλον, καθιέρωση του πόθεν έσχες για όλους και λοιπές παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας ότι οι εθνικές επιλογές δεν μπορούν να υπακούουν στις επιταγές υπερεθνικών κέντρων λήψης αποφάσεων και μόνον.

   Θα μπορούσα ίσως να αναφέρω κι άλλες, δεν θέλω όμως να προκαταλάβω τις θέσεις όσων εργάζονται πάνω σ΄ αυτό.

   Φυσικά υπάρχουν κι άλλες εργασίες προς διεκπεραίωση, μέχρι την τελική ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα, αφέθηκε όμως στη διακριτική ευχέρεια της προσωρινής ΔΕ, να το αντιμετωπίσει με τη συγκρότηση και άλλων επιτροπών, κατά την κρίση της.

   Κύριοι συνάδελφοι - κυρίες και κύριοι - φίλες και φίλοι

   Σας καλούμε, όχι μόνο να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας, εγγραφόμενοι ως μέλη του νέου πολιτικού φορέα, αλλά και να συνδράμετε το έργο μας, ως μέλη των προαναφερθεισών επιτροπών εργασίας, για να συνδιαμορφώσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Τις επαναλαμβάνω :  

   επιτροπή για το καταστατικό
   επιτροπή για το όνομα και το έμβλημα
   επιτροπή ιδρυτικής διακήρυξης

   Όλες οι παραπάνω επιτροπές, θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία έχει και την τελική ευθύνη της απόφασης.

   Αυτό το ίδιο το πρόγραμμά μας, σύμφωνα με το γενικό μας σχεδιασμό, όπως προανέφερα, φιλοδοξούμε να το καταρτίσουν, εργαζόμενοι κατά τομέα, επιλεγμένες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής, με μόνη φιλοδοξία, την αναγέννησή της.

   Θεωρούμε αποφασιστική τη συμβολή των νέων σ΄ αυτό, αφού το μέλλον είναι δικό τους και όλα τα σχέδια, αυτούς κυρίως αφορούν. Τους καλούμε να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας και να συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της.

   Επόμενο βήμα μας, η ενημέρωση των Βορειοελλαδιτών, σε μια ακόμη ανοικτή συγκέντρωσή μας στη Θεσσαλονίκη, σε ημερομηνία και χώρο που θα καθορισθεί και θα ανακοινωθεί, μέσα από το blog της πρωτοβουλίας μας.

   Σας ευχαριστώ.

10 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΤΕ?? ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δουλεψουν οι επιτροπες γρήγορα θα μας προλάβουν οι εξελίξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 21 Νοε ΚΑΙ Εισόδια της Θεοτόκου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις αναλάβει μεγαλο έργο. ο σχεδιασμος πρέπει να προχωρήσει γρήγορα_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν περιμένουν. Χρειάζεται εντατική και συντονισμένη δουλειά και ίσως ο καθορισμός κάποιας ημερομηνίας νωρίτερα από την 21 Νοε. για την τελική παρουσίαση του νεόυ αυτού φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία.Είμαι απόστρατος αεροπόρος από Λάρισα. Πολλοί φίλοιμου(διαφόρων κοινωνικών ομάδων) και εγώ φυσικά, θέλουν να γραφτούν με ρωτούν και δεν ξέρω να τους απαντήσω.Παρακαλώ αν είναι δυνατόν ένα τηλέφωνο μια διεύθυνση για άμμεση επικοινωνία. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ σχολιαστή των 3.22 μμ επικοινωνήστε μέσω του e-mail που βλέπετε στην αρχική σελίδα με τον διαχειριστή του blog μας και θα επικοινωνήσει άμεσα μέλος της ΔΕ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια. Καιρός ήταν.
    όσους φίλους μου πολίτες και αν ρώτησα συμφώνησαν ότι θα στήριζαν ευχαρίστως μια τέτοια κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το ξεκινημα της πρωτοβουλιας αυτης, οι Ελληνες που κομοντουσαν δεκαετιες μαθημενοι στη διαφθορα που διδαχθηκαν απ τους πολιτικους, ΤΩΡΑ θα ξυπνησουν και θα πλαισιωσουν μα πολυ αγαπη το νεο φορεα.Η ευθυνη μας ειναι μεγαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή