--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ) ΤΟΥ SITE

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

 Σας καταστρέψαμε, συγγνώμη…

Χάσμα χωρίζει τους πολίτες από τους κυβερνώντες πολιτικούς στο πώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότηταδιότι τη βιώνουν καθημερινά, με επώδυνους τρόπουςΟι πολιτικοί βρίσκονται χαμένοι στην αγωνία για παράταση της ύπαρξής τους.
Ακουγα στο ραδιόφωνο έναν τέως υπουργό και βουλευτή, τον κ. Γιώργο Φλωρίδη. Ο δημοσιογράφος συνομιλητής τον ρώτησε αν η πολιτική τάξη που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή είναι σε θέση να τη βγάλει από την κρίση.
Ο κ. Φλωρίδης ζητούσε την επιείκεια του ακροατηρίου: Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και οι πολιτικοί μπορούν να αλλάξουν, να αλλάξουν ιδέες και πρακτική. Μα πώς, ρώτησε ο συνομιλητής, ελαφρώς εμβρόντητος. Να ζητήσουν συγγνώμη και να επωμισθούν μέρος των μέτρων λιτότητας, αντείπε ο κ. Φλωρίδης. Θα καθαρίσουν λέγοντας «συγγνώμη, αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος»; συνέχισε ο δημοσιογράφος.

Δεν άντεξα ν’ ακούσω περισσότερο. Ο ευπρεπής, κατά τα άλλα, κ. Φλωρίδης ζητούσε κατ’ ουσίαν την παραγραφή εγκλημάτων απιστίας και παράβασης καθήκοντος, διά παραλείψεων και πράξεων ηλιθίων ή δολίων, κατά σωρείαν και κατ’ εξακολούθησιν, επικαλούμενος τη συχώρεση, την άφεση αμαρτιών, την πίστη στη δυνατότητα αλλαγής του ανθρώπου. Οπως ένας γονιός παρακολουθεί μια σχολή γονέων και αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του - ένα από τα παραδείγματά του.
Δεν μπορούσα να θυμώσω καν. Σκεφτόμουν πυρετωδώς. Ο,τι έγινε, έγινε, ψωμί κι αλάτι. Να τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία. Αλλά να κάνουν τι; Να ανορθώσουν τα ερείπια που οι ίδιοι προκάλεσαν; Να απαλείψουν τη διαφθορά που οι ίδιοι εξέθρεψαν; Μπορούν να αλλάξουν… Και γιατί καλύτερα να μην παραμερίσουν, γιατί να μην εξαφανιστούν; Γιατί να μην αποδεχθούν ότι για μια αποτυχία τέτοιας κλίμακας, ιστορική, η ποινή είναι μία και μονόδρομη: η απομάκρυνση από την εξουσία.
Την ίδια ώρα, σε άλλο σταθμό, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος επεδίδετο σε άλλο σόου: επεσήμαινε με δραματικούς τόνους τι πρέπει να πράξει ο πρωθυπουργός, να συστήσει δύο κυβερνητικές επιτροπές, να απορροφήσει κονδύλια ΕΣΠΑ, δεν υπάρχει χρόνος, έλεγε, και θα στηρίξουμε την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις για όσο χρόνο χρειαστεί - απνευστί, χείμαρρος. Και κορωνίδα: Αν νομίζετε ότι το λέω από προσωπική φιλοδοξία, τότε σας λέω παραιτούμαι από την προσωπική φιλοδοξία!…
Τι ανάληψη ευθύνης, τι συγγνώμη, τι αυτοκριτική… Ο κ. Λοβέρδος απαντούσε στις αφελείς εκκλήσεις του κ. Φλωρίδη. Η οίηση, η αλαζονεία, η κομπορρημοσύνη δίνουν το μέτρο της ειλικρίνειας, της συγγνώμης, της μεταμόρφωσης.
Η λυσσώδης επιθυμία για εξουσία τυφλώνει. Οδηγεί σε ολοσχερή αγνόηση της πραγματικότητας, στραγγαλίζει το πραγματικό μέσα στην εμμονική βούληση, αδικεί κατάφωρα ακόμη και τον ίδιο τον εξουσιομανή, τον οδηγεί σε παραλήρημα.
Ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν η Ελλάδα δεν ήταν τόσο γυμνή στην κορυφή, τόσο ανυπεράσπιστη.

Tου Νικου Γ. Ξυδακη

4 σχόλια:

  1. Καλά επιτυχία με δημιουργική φαντασία!

    Όλα είναι θέμα παιδείας, ως ΚΑΙ αυτοπεποίθησης για αυτο-θεραπεία, κόντρα στη πολιτική σηψαιμία των διαπλεκόμενων στους ΟΓΑ, πριν τους περιβάλλουν με το μανδύα της ασυλίας του βουλευτού!

    Η Εθνική Ενότητα χρίζει Αλεξανδρινής στρατηγικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάντια πολιτικών ανδρών.Αυτοί έγραψαν την ιστορία τους, ο σύνδεσμος τι κάνει; θεωρώ ότι είναι ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει,διαβλέπω πολλά στεγανά.Σας έστειλα meil για συνεργασία και παροχή βοήθειας ακόμη περιμένω απάντηση.Έτσι που λειτουργείται θα μείνετε με τις φιλοδοξίες σας.
    Δυστυχώς, οι τελευταίοι ήρωες έπεσαν στο Ρούπελ.
    Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἄς μή συνδέουμε τήν τύχη κάποιου μέ τήν δική μας φωνή πού ἴσως δέν ἀκούστηκε.Ξαναπῆτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρνούμεθα η Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας και της ανάπτυξης να είναι το μαύρο πρόβατο της υφηλίου και χώρα παράδειγμα προς αποφυγή.
    Θέλουμε Την αποκατάσταση της Εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας.
    Αρνούμεθα την ετικέτα στον κάθε Έλληνα, του ανίκανου, του αναξιόπιστου, του λαμόγιου, της αρπαχτής, του πουλημένου, του τεμπέλη, του ψεύτη του φτωχού και απαξιωμένου.
    Θέλουμε να είμαστε οι περήφανοι κληρονόμοι του πολιτισμού, της ιστορίας και οι συνεχιστές της αξίας των πατεράδων μας και των προγόνων μας. Nα είμαστε οι Έλληνες!!!!
    Αρνούμεθα τα υπογεγραμμένα αντισυνταγματικά εκτρώματα που ωθούν την χώρα στην ύφεση, την φτώχεια, την άνευ όρων παράδοση της πατρίδας μας, και εν τέλει την ολοκληρωτική καταστροφή ημών και των παιδιών μας.
    Θέλουμε να είμαστε αυτό που μας αξίζει, να είμαστε οι Έλληνες με την πατρίδα μας, την ελευθερία μας, την πρόοδό μας, τη θρησκεία μας, την κληρονομιά μας, οι μοναδικοί, οι υπερήφανοι Έλληνες του κόσμου.
    Αρνούμεθα την «κομματική» πειθαρχία με απειλές για διαγραφές Βουλευτών από τους Πολιτικούς Αρχηγούς του όποιου κόμματος.
    Θέλουμε το σεβασμό και την τήρηση του Συντάγματος από κάθε βουλευτή χωρίς να παραγκωνίζεται η λαϊκή θέληση, και να υποστηρίζει τα συμφέροντα της πατρίδας και μόνο.
    Αρνούμεθα τις συμβάσεις που ψηφίστηκαν, κατόπιν πιέσεων, εκβιασμών, υπαναχωρήσεων, συνδιαλλαγών, χωρίς την συμμετοχή του Λαού.
    Αρνούμαστε να πληρώνουμε 34.000.000€ τον χρόνο, για να έχουμε Βουλευτές που απλά χειροκροτούν, και όταν διαφωνούν διαγράφονται από το Κόμμα.
    Θέλουμε ελεύθερους Βουλευτές, τίμιους και ελεγχόμενους από τον Λαό, οι οποίοι θα υποδεικνύονται και θα εκλέγονται από την βάση και δεν θα τοποθετούνται στο Ψηφοδέλτιο από την Κομματική ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
    Αρνούμαστε το ισχύον καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα.
    Θέλουμε η πατρίδα μας να αποκτήσει τίμιο και σταθερό εκλογικό νόμο.
    Αρνούμαστε την υποταγή του Πολιτεύματος της χώρας μας στην Κομματοκρατία.
    Θέλουμε την σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα προστατεύει το πολίτευμα από τις Κομματικές αυθαιρεσίες.
    Αρνούμαστε να έχουμε Δικαιοσύνη που να είναι τυπικά «Ανεξάρτητη», και στη πράξη να γίνεται εύκολος στόχος χειραγώγησης από την εκάστοτε Κυβερνητική εξουσία.
    Θέλουμε Δικαιοσύνη αμερόληπτη που προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη, εξασφαλίζει την Δημόσια Τάξη, προστατεύει τον αδύναμο από τον ισχυρό, με Δικαστές ανεξάρτητους αλλά και ουσιαστικό έλεγχο τυχόν κακοδικιών.
    Αρνούμαστε να έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας που δεν εκπληρούν την αποστολή τους.
    Θέλουμε Ε.Δ. και Σ.Α. εγγυητές των ελευθεριών του πολίτη και της Εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, και όχι απέναντι στον πολίτη
    Αρνούμαστε το Κράτος εχθρό του πολίτη
    Θέλουμε Κράτος στοργής προς τον άνθρωπο, που να εξασφαλίζει στους υπηκόους του το δικαίωμα σε Υγεία, Ασφάλεια, Παιδεία και Εργασία.
    Αρνούμαστε το «μπάχαλο» του Πολιτικού Συστήματος που υφίσταται.
    Θέλουμε για την σωτηρία της Ελλάδος, να μπουν κανόνες αρετής στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς και δικλείδες ασφαλείας σε όσους ασκούν εξουσία.

    Θοδωρής Κουτσοτόλιος
    Τομεάρχης 4ου Διαμ. Αθηνών/Σ.Ε.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή