--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ένα από τα θέματα της πρόσφατης εκπαιδευτικής επικαιρότητας που απασχολεί γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία.
  Το γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών μένει μετέωρη επειδή ο «Καλλικράτης» δεν μπορεί να οργανώσει με λειτουργικό τρόπο τις αρμοδιότητες Δήμου και Περιφέρειας, αλλά κυρίως γιατί δεν εξασφαλίζονται τα αναγκαία κονδύλια για τις πραγματικές ανάγκες, καθώς και η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να είναι αφορμές για να κόβονται δαπάνες ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την κοινωνία συνολικά.
  Μέλη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, τους Συλλόγους Γονέων Μουσικών Σχολείων και μονάδων Ειδικής Αγωγής, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καθώς και μαθητές  απαίτησαν το αυτονόητο: Στις 9 Ιανουαρίου που ανοίγουν τα σχολεία, όλα τα παιδιά να μπορούν να πηγαίνουν στα σχολεία τους.
 Σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο, ο υφυπουργός, υπερασπιζόμενος την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, δεσμεύτηκε ότι από τις 9Ιανουαρίου όλα θα κυλήσουν ομαλά στη μεταφορά, καθώς δόθηκε παράταση μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και θα φροντίσει να λυθεί το θέμα για όλη τη σχολική χρονιά. Για το 2012, είπε, ότι προβλέπονται 130 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά συν 20 εκατομμύρια για τη μεταφορά των μαθητών στην Α'/ βάθμια Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή και τις ορεινές περιοχές.
Ο περσινός προϋπολογισμός ήταν 250 εκατομμύρια. «Αν χρειαστεί έχουμε συνεννοηθεί με τους Δήμους να κόψουν κονδύλια από αλλού για να καλύψουν τα κενά» είπε, δικαιολογώντας τη μετακύλιση της αρμοδιότητας αυτής στους Δήμους, λέγοντας ότι «είναι ο κοντινότερος θεσμός στον πολίτη»...

Μειώνεται λοιπόν ο προϋπολογισμός, και από πού θα κόψουν κονδύλια οι Δήμοι; Από αυτά που δεν έχουν; Ακόμη χειρότερα οι ορεινοί ,προβληματικοί λόγω οδικού δικτύου Δήμοι από πού θα κόψουν κονδύλια;

Παρατάσεις λοιπόν  και μεταφορές κονδυλίων των Δήμων από τη μια ανάγκη στην άλλη, είναι η «λύση» στην οποία καταφεύγει η κυβέρνηση για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.

 Έτσι, ένα χρόνο μετά τον «Καλλικράτη» και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου, χιλιάδες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους, προκειμένου να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, αντί να εξευρεθούν κονδύλια πχ από περικοπές εξόδων μεταφοράς υπουργών και διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, από την μείωση Υπουργών κτλ ,και γενικά από σπατάλες του Δημοσίου.

Ο ΣΕΕ ,με νομοθετικές  παρεμβάσεις,  με νοικοκύρεμα των οικονομικών δεδομένων  με μεταφορές κονδυλίων που τώρα σπαταλούνται σε αναίτια  έξοδα κυβερνητικών και μη στελεχών  θα εξασφαλίσει την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία ,ετσι ώστε να διασφαλίσει την μάθηση ,η οποία τώρα αποτελεί μόνο ''πινακίδα ''στο κατά τα αλλά Υπουργείο .''.δια βίου μάθησης''.

2 σχόλια:

  1. Ἡ παιδεία τους εἶναι εἰδικά φτιαγμένη γιά νά μισήσουν τά παιδιά τά γράμματα καί νά ἐνδείξουν βαρβαρισμό σάν ἔνδειξη διαμαρτυρίας.Δέν γνωρίζουν ἑλληνικά.Μισοῦν τό διάβασμα.Δέν σκέπτονται.Δέν γράφουν ἐκθέσεις.Δέν ἐπικοινωνοῦν.Οἱ γονεῖς δέν προλαβαίνουν καί οἱ δάσκαλοι εἶναι ἀποδυναμωμένοι ἤ βαριεστημένοι.Ἡ παιδεία πάσχει.Τυχαῖα;;Ἑτοιμάζονται οἱ σκλάβοι.
    Τά πράγματα εἶναι πάρα πολύ σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά είναι η θέση του κόμματός σας για την νέα δανειακή σύμβαση την υποστηρίζετε ή όχι, αν την υπογράωουν και έρθετε στην εξουσία θα την καταργήσετε;
    Ποιά είναι η θέση του κόμματός σας για την ονομασία των Σκοπίων.
    Ποιά είναι η θέση του κόμματός σας για την περικοπή μισθών και συντάξεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τι προτείνετε εσείς
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή