--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012


Ο Γιάννης Στουρνάρας στη θέση του υπουργού Οικονομικών
26-06-2012 15:30:49
Image Νέος υπουργός Οικονομικών ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη παραίτηση που υπέβαλε ο Βασίλης Ράπανος το απόγευμα της Δευτέρας.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ,υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας»,
αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δήλωσή του νωρίτερα στη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου σε κεντρικό βιβλιοπωλείο, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη. «Έχουμε ανηφορικό δρόμο, αλλά η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε, από νωρίς το πρωί, συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε τηλεφωνικές συνομιλίες και με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα για να του ανακοινώσει την απόφαση του.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν συνάντηση σήμερα το απόγευμα στις 19.30 στο σπίτι του κ. Σαμαρά στην Κηφισιά.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών θα προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρεβρεθεί και στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, στο επιτελείου του υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να τοποθετηθεί και ο οικονομολόγος Γκίκας Χαρδούβελης.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 1956. Τελείωσε το Δημόσιο Γυμνάσιο Φιλοθέης το 1974 και αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978, όπου ήταν ενεργό μέλος της ΚΝΕ Νομικής.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το οποίο απέκτησε Master και Διδακτορικό με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική και επιστρέφοντας από τις σπουδές του στο εξωτερικό προσχώρησε ιδιεολογικά στο ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε εκ των πρωτεργατών του σημιτικού εκσυγχρονισμού, τον οποίο και ο ίδιος υπηρέτησε πιστά ως στενός συνεργάτης του. Αν και υπέρμαχος της μνημονιακής πολιτικής πλέον, θεωρείται από τους πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης ειδήμων στα οικονομικά καθώς έχει περάσει από καίριες οικονομικές θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ως υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμένου. Είναι βέβαια ένα πρόσωπο που και στο παρελθόν έχει καταλάβει θέσεις - κλειδιά.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994). Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής (ιδιαίτερα στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σύγκλισης) και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Επίσης είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000.

Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Από το 2005 μέχρι τον Αύγουστο του 2008 ήταν  Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής. Τον Ιούνιο του 2005 εκλέχθηκε Επίτροπος (Trustee) της Γενναδίου Βιβλιοθήκης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου