--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο Τσίπρας, το μνημόνιο και τα Αμερικανάκια...


Όλα τα ελληνικά ΜΜΕ σήμερα, διατυμπανίζουν το τσαμπουκά με τον οποίο αντιμετωπίζει τους δανειστές μας. Για την ακρίβεια, βλέπω παντού τη δήλωσή που έκανε στην αμερικάνικη Wall Street Journal: «Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι προς το συμφέρον τους να μην σταματήσουν τη χρηματοδότηση».

Δεν είναι περίεργο αλήθεια που οι "εχθροί" του, τα αμερικανάκια, τον στηρίζουν τόσο πολύ; Τον προβάλλουν διαρκώς σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ. Τί τιμές! Ούτε τον ΓΑΠ και τη Μπακογιάννη δεν πρόβαλλαν με τόσο ζήλο!

Δεν είπε όμως μόνο αυτό στη WSJ... Είπε και κάτι άλλο, που για κάποιο περίεργο λόγο, αποσιωπείται...

Συγκεκριμένα: 
"Η Ελλάδα δε σκοπεύει να κάνει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια αλλά αν προχωρήσουν αυτοί από την πλευρά τους σε μονομερή ενέργεια, με άλλα λόγια, κόψουν τη χρηματοδότηση, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε αναστολή των πληρωμών στους πιστωτές μας" (δείτε το απόσπασμα εδώ: wsj)

Δηλαδή, ΔΕ ΣΚΟΠΕΥΕΙ να ακυρώσει το μνημόνιο αλλά να το ακολουθήσει πιστά και απλά φοβάται μήπως μας κόψουν τη χρηματοδότηση!

Το "όχι" του, μου θυμίζει αυτό του άλλου "αντιμνημονιακού", Σαμαρά, πέρισυ... Ή μάλλον όχι. Ο Σαμαράς δεν άφηνε υπονοούμενα για "ναι"... Μέχρι να έρθει η ώρα να συνεργαστεί, η θέση του φαίνονταν σταθερά αρνητική ως προς το μνημόνιο. Μετά έκανε την κωλοτούμπα. 
Μήπως ο Τσίπρας πρέπει να πάρει μερικά ακόμη μαθήματα παραπλάνησης;

Πρέπει να σημειώσω όμως, πως 
έχει ήδη σκεφτεί από πού να πάρουμε νέα δάνεια. Όχι, φυσικά και δε σκοπεύει να κάνει την Ελλάδα αυτόνομη και ανεξάρτητη! Να αυξήσει πχ την παραγωγή ώστε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της ανάγκες. Θέλει απλά να χρωστάμε και στους Ρώσους κτλ. και όχι μόνο σε ΔΝΤ και ΣΙΑ...Γιατί με βάση τα σχέδιά του, θα χρωστάμε και σε αυτούς αφού δε θα κάνει καμία μονομερή κίνηση, δηλαδή ακύρωση μνημονίου.

Ε, μα τί; Έτσι θα αφήσει τα παραδοσιακά φιλαράκια της αριστεράς; Να μην πάρει και η Κίνα και η Ρωσία κάτι από την Ελλάδα; Λίγο πετρέλαιο, λίγο φυσικό αέριο (γιατί ασφαλώς και δε θα μπορούμε να τα αποπληρώσουμε κι αυτά). Μόνο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι; Κρίμα είναι...
Άλλωστε είναι γνωστό το κρύο της Ρωσίας. Ας ζεσταθούν με λίγο μεσογειακό φυσικό αέριο... 
http://ellinonskepsis.blogspot.co.uk/2012/05/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου