--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Γιατί εκποιούνται ΑΤΕ και ΤΤ;


 Διότι ΔΕΝ εκδιώκεται από την Ευρωζώνη η Ελλάδα!

Με αδιευκρύνιστα και αυθαίρετα κριτήρια η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξαιρέθηκαν από την αναχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού EFSF. Ως γνωστόν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες ( εθνική, alpha, eurobank, πειραιώς ) εξαιτίας του “κουρέματος ” στα ελληνικά ομόλογα αλλά και της έκρηξης των επισφαλών δανείων τους έχουν ( άτυπα ) πτωχεύσει. Χαρακτηριστικά μάλιστα, η ΤΤΕ αρνείται να δημοσιεύσει τα στοιχεία από την έρευνα της Black Rock για τα επισφαλή δάνεια στις ελληνικές τράπεζες. Η πτωχευτική κατάστασή τους έχει προκύψει από την άπληστη κακοδιαχείριση των διοικήσεών τους. Πάνω από δέκα χρόνια  κερδοσκόπησαν με όπλο τα φτηνά δάνεια από την ΕΚΤ δανείζοντας αφειδώς και τοκογλυφικά είτε το ελληνικό κράτος είτε τις επιχειρήσεις είτε τα νοικοκυριά. Τα υπερκέρδη αυτά διανεμήθηκαν στους μετόχους και σε αμοιβές στελεχών. Όταν όμως προέκυψε η κρίση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2008 και διακόπηκαν ή περιορίστηκαν  οι διατραπεζικές δανειοδοτήσεις και επακόλουθα και οι κρατικές, τότε  έπαυσε η κερδοσκοπική ευφορία των τραπεζών μας. Πολλά από τα δάνεια γρήγορα έγιναν επισφαλή στην ύφεση που επακολούθησε την πιστωτική σύσφιγξη, οι κεφαλαιακές επάρκειες καταπατήθηκαν και οι τράπεζες έπρεπε να βρουν κεφάλαια να καλύψουν τις απώλειές τους και από την δημοσιονομική κατάρρευση της Ελλάδας. Μάλιστα ειδικά οι “4″, είχαν δώσει σε δάνεια το 130% των καταθέσεών τους. Με πρώτο διδάξαντα τον Αλογοσκούφη, πρόθυμους μιμητές τους ΓΑΠ/Παπακωνσταντίνου και  επόμενο τον Παπαδήμ(ι)ο, το ελληνικό δημόσιο χάρισε αφειδώς δισεκατομμύρια ( πάνω από 110 μέχρι τώρα ) στους τραπεζίτες και τις τράπεζές τους. Τα νοικοκυριά πτώχευαν και οι πολίτες αυτοκτονούσαν, οι κυβερνήσεις μας όμως πάσχιζαν να σώσουν τους τραπεζίτες ώστε να μην εισφέρουν κεφάλαια οι ίδιοι και οι μέτοχοί τους για την διάσωσή τους. Υπάρχει κάποιος άλλος ορισμός του τι είναι διαπλοκή;  ( http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19189:oi-ippotes-tis-trapezis-kai-oi-trapezokomoi-toy-kosta-baksebani&catid=102:2011-11-22-16-27-25&Itemid=157 )

Τώρα λοιπόν στο όνομα της αδυναμίας ανακεφαλαιοποίησης της ΑΤΕ την εκχωρούν τζάμπα στην Πειραιώς (όπου προϋπήρξε διευθυντής ο Προβόπουλος , που προϋπήρξε διευθυντής στην Εμπορική, όπου τον διαδέχθηκε ο Στουρνάρας…) με κεφάλαια από το EFSF που χρεώνονται στο ελληνικό δημόσιο. Και όπως σε προηγούμενο άρθρο καταγγέλλεται η μεταβίβαση θα στοιχίσει στους φορολογούμενους 13 δις.
Τι αξία όμως έχει η ληστεία μιας δημόσιας τράπεζας ( ΑΤΕ ) ή και δυο ( κατακρεουργώντας και την υγιέστερη ελληνική τράπεζα των μικροκαταθετών δηλ. το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ) σε μια χώρα που επίκειται να εκδιωχθεί από την ΕΖ με κεφάλαια της ΕυρωΖώνης;
Και γιατί επιτράπηκε στην ΤΤΕ από την ΕΚΤ να αυξήσει-κατ’ εξαίρεση- το όριο δανεισμού σε ελληνικές τράπεζες στα 7 δις, προκειμένου να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο μέσω αυτών τα ομόλογά του που λήγουν στις 20 Αυγούστου;
Προφανέστατα διότι καμια εκδίωξη ή επιστροφή στην δραχμή μεθοδεύεται.
Δεν συμφέρει και δεν επιδιώκει κανείς την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΖ διότι θα προκληθεί χάος στις αγορές παγκόσμια ( βλ. και προηγούμενο άρθρο μας ) και κανείς δεν θα πληρωθεί από τους δανειστές.
Αυτό όμως που επιχειρείται είναι η εκποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ηεξουθένωση των Ελλήνων πολιτών. Με φανερό στόχο τον απόλυτο έλεγχο της Ελλάδας μέσω των ραγιάδικων κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Ώστε να λεηλατηθεί και  ο τεράστιος ορυκτός ( ΑΟΖ ) και γεωπολιτικός πλούτος της πατρίδας μας!
Εφόσον όμως αρθρώσουμε εκτεταμένο δίκτυο πολιτικών παρεμβάσεων και αλληλεγγύης, εφόσον συγκροτήσουμε ομάδες βάσης ακομμάτιστων-ανεξάρτητων πολιτών, εφόσον επαναφέρουμε το ήθος και την εντιμότητα στην Πολιτική. Τότε μπορούμε να επανακτήσουμε την πατρίδα μας.
Φαίνεται πως πολύ επιπόλαια και φτηνά, απεμπολήσαμε την περιουσία και την κληρονομιά μας. Να προλάβουμε μην τα χάσουμε όλα!
Νίκος Καραβαζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου