--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τράπεζες χρωστάνε στο κράτος 555 εκατ ευρώ!


Επιστολή Σταϊκούρα προς Προβόπουλο :Οι τράπεζες χρωστάνε στο κράτος 555 εκατ ευρώ!


Φωτογραφία για Επιστολή Σταϊκούρα προς Προβόπουλο για οφειλές τραπεζών

Την διευθέτηση της εκκρεμότητας των τραπεζών προς το Δημόσιο ύψους 555 εκατομμυρίων ευρώ ζητά με επιστολή του προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Δευτέρα, είχε πει μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο το χρηματικό ποσό των 555 εκ. ευρώ από την υποχρέωση που είχαν αναλάβει επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη, να επιστρέψουν σε ρευστό το 10% των εγγυήσεων ύψους 28 δισ. που είχαν λάβει.
Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Σταϊκούρα προς τον διοικητή της ΤτΕ και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά αναφέρει: «Γνωρίζετε την εκκρεμότητα που υφίσταται σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες που υπήχθησαν στο α΄ μέτρο του Ν.3723/2008.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει την βούληση για τη διευθέτηση του θέματος δεδομένου ότι εγγράφεται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό. Παρακαλώ, σε συνέχεια της Συνεδρίασης στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, να έχω, το ταχύτερο δυνατό, τις θέσεις σας για την διευθέτηση του ζητήματος».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου