--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Χημικά στους αγρότες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου






Νωρίτερα έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένταση επικράτησε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, όπου βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι αγρότες.
Στο σημείο εστάλησαν διμοιρίες της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο τους στην πίστα του αεροδρομίου ενώ στο σημείο επικρατεί ένταση και η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη.Πληροφορίες του prismanews.gr, αναφέρουν ότι μεγάλη μερίδα αγροτών βρίσκεται μπροστά στην πύλη που οδηγεί στην πίστα του αεροδρομίου ενώ χρησιμοποιήθηκαν και τα πρώτα χημικά. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στη σιδερένια πόρτα που οδηγεί απευθείας στην πίστα του αεροδρομίου και στην προσπάθεια τους να την περάσουν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν από τη δική τους πλευρά να τους απομακρύνουν, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Τελικά, οι αγρότες απωθήθηκαν χωρίς να μπουν στην πίστα του αερολιμένα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός νεαρού αγρότη που επιχείρησε να μπει στην πίστα του αεροδρομίου και τα κατάφερε. Αυτή την ώρα ο νεαρός έχει μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος των αγροτών έχει συγκεντρωθεί στην Ανατολική πύλη του αεροδρομίου, έχει ανάψει τις μηχανές των τρακτέρ και απειλεί να μπει μέσα στην πίστα. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός που συνελήφθη.

Νωρίτερα, οι αγρότες έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στο Ηράκλειο, όπου κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, τρακτέρ με μαύρες σημαίες και αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν την πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου, με μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου της Μεσαράς. Στο Ηράκλειο έφτασαν παραγωγοί και από το Λασίθι, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 800 οχήματα.

Οι αγρότες ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Γ. Δεικτάκη να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και να του μεταφέρει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν μέσα σε μία ώρα (!) δεν ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα μέτρα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο. 





newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου