--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Προέδρου ΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη ( Πρόταση ΣΕΕ)

  

alikakos2thess1
 Κυρίες και κύριοι,      
Με τις ευχές μας προς όλους για χρόνια πολλά, καθώς η σημερινή γιορτή είναι μια από τις σημαντικώτερες θρησκευτικές μας εορτές στον κύκλο του έτους αλλά και εορτή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στην εκδήλωσή μας με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός έτους από της ιδρύσεως του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την τοπική οργάνωση της Θεσσαλονίκης , τον κο Βασίλη Χαλκιά, τον κο Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, τον κο Δημήτρη Βαλασίδη και όλους όσους βοήθησαν για τη σημερινή συγκέντρωση. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Κωνσταντίνο για τα εισαγωγικά του λόγια και τις ευχές του.
Ήταν θέληση των περισσοτέρων μελών του Συνδέσμου να γίνει μία εκδήλωση

στις 21 Νοεμβρίου. Και δεν θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού παρά στην συμπρωτεύουσα που πριν από ένα περίπου μήνα εόρτασε τη συμπλήρωση 100 χρόνων ελευθέρου ελληνικού βίου. Αλλά είναι και η πόλη στην οποία γεννήθηκε η ιδέα του Συνδέσμου .Ενός πολιτικού κόμματος από Έλληνες πολίτες που δεν θα είχαν καμία σχέση με αυτό το φαύλο, διεφθαρμένο και ένοχο πολιτικό σύστημα. Τιμώντας την πόλη και τους πολίτες της ευρισκόμεθα εδώ, λίγα μόλις μέτρα από το διάσημο εμβληματικό μνημείο της.
Στη σημερινή ομιλία δεν θα αναφερθούμε στο τι έπραξε ο Σύνδεσμος στο χρονικό διάστημα του έτους που πέρασε. Διότι παρά το ότι η πρωτοβουλία αυτή υπήρξε ένα άκρως τολμηρό εγχείρημα, πρωτοφανές στη διάρκεια της μεταπολιτεύσεως, καθώς ήταν μια κίνηση κατ΄ουσίαν αποστράτων αξιωματικών και θα ήταν σκόπιμο να παραθέσουμε τις κύριες στιγμές της δράσεως του Συνδέσμου αλλά και τα συμπεράσματά μας, εν τούτοις πιστεύουμε ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει να γυρίζουμε προς τα πίσω .
Οι ολοφάνερες δυσχερείς στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα μας επιβάλλουν να αναζητήσουμε λύσεις .Να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε απόλυτη υποχρέωση να πάρουμε θέση γι΄αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας. Η σιωπή , η ατολμία , η αβουλία , η απραξία , η αδράνεια δεν τιμά κανέναν Έλληνα . Και τον καθιστά συνένοχο για όσα σήμερα δεινά υφίσταται η αγαπημένη μας Πατρίδα.
Σήμερα ο Σύνδεσμος, εδώ στη Θεσσαλονίκη, θα καταθέσει την πρότασή του για τη λύση του δράματος του Λαού μας. Με τόλμη, όπως έπραξε μέχρι τώρα, με μόνο κίνητρο την αγάπη προς την Πατρίδα, χωρίς να φοβηθεί την έκθεση στην κριτική , στα σχόλια, στις ειρωνείες, στις συκοφαντίες, στα ψεύδη και στις υπερβολές τις οποίες με λύπη γνωρίσαμε και ακούσαμε αλλά και δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Πολλοί όμως νομίζω επικριτές μας , κατενόησαν με την πάροδο των μηνών, πως η πρωτοβουλία μας αυτή δεν είχε κίνητρα προσωπικά ούτε ιδιοτελή. Και αδίκως διατύπωσαν τον σκληρό λόγο τους. Εάν τα κίνητρά μας ήσαν ιδιοτελή σήμερον , ενδεχομένως , μετά μεγάλης όμως πιθανότητος 3,2, ένας εξ ημών να ευρίσκοντο εις κάποια έδρανα του Κοινοβουλίου και να απελάμβαναν και αυτοί τα προκλητικά προνόμια και τις παχυλές αμοιβές του Έλληνος βουλευτού.
Πριν όμως καταθέσουμε την πρότασή μας θα θέλαμε να θυμίσουμε τις προϋποθέσεις που θέσαμε, από τον δεκαπενταύγουστο ακόμα του 2011, για την δημιουργία αυτού του πολιτικού κόμματος και οι οποίες εξακολουθούν και σήμερα.
1) Το πολιτικό σύστημα που δομήθηκε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, διαπλεκόμενο με οικονομικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα, κατέστη ένοχο, διεφθαρμένο, ανίκανο και προδοτικό σύστημα εξουσίας. Ενδιαφέρθηκε μόνο να δημιουργήσει ένα αδιόρατο αλλά γρανιτώδες νομιμοποιημένο πλέγμα αυτοπροστασίας του απέναντι στη δικαιοσύνη ώστε άφοβα και ατιμώρητα να επιπέσει επί του δημοσίου ταμείου. Είναι στο σύνολό τους επαγγελματίες απατεώνες που δεν σεβάστηκαν ποτέ τον ιδρώτα και τους κόπους του Ελληνικού Λαού. Υπήρξαν χυδαίοι και φιλήδονοι πολιτικοί λήσταρχοι. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν από αυτούς δήθεν εσωτερικές καλές προθέσεις και πατριωτικά συναισθήματα. Εάν ήσαν πατριώτες δεν θα είχαν φέρει την Πατρίδα στο χείλος της αβύσσου και θα εφρόντιζαν τουλάχιστον να αναζητήσουν τους ενόχους. Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι ο Αγαμέμνων Κουτσιόγιωργας, ο πανίσχυρος υπουργός των Ελληνικών κυβερνήσεων της δεκαετίας του ΄80, αυτός που περεδέχθη ενώπιον των δικαστών του ότι χρηματίσθηκε, αλλά δεν επρόλαβε να καταδικαστεί, έπραττε τις άνομες πράξεις του χωρίς να τις γνωρίζουν οι άλλοι συνάδελφοί του και τουλάχιστον ο πρωθυπουργός της Χώρας; Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι πρώην Υπουργός κος Απόστολος Τσοχατζόπουλος, ο υπ΄αριθμ 2 των ελληνικών κυβερνήσεων της δεκαετίας του ' 90, έπραττε ότι έπραττε χωρίς να το γνωρίζουν οι πάντες αλλά τουλάχιστον ο πρωθυπουργός της Χώρας; Όλοι τους είναι ένοχοι . Με μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν υπάρχουν από πλευράς μας και τα ελάχιστα αποθέματα εμπιστοσύνης.

2) Όσοι λοιπόν πιστέψαμε ή καλύτερα συνειδητοποιήσαμε αυτήν την πραγματικότητα και μετά από τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 2011, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, θεωρήσαμε ότι έχουμε καθήκον να αντιδράσουμε. Όσοι είχαμε την αντίληψη ότι ανήκουμε στις τίμιες και άφθαρτες εθνικές δυνάμεις του τόπου μας ότι πρέπει να εγερθούμε. Να σταματήσουμε τον σκεπτικισμό και την εσωστρέφεια. Να μη παραμείνουμε επαναπαυμένοι εις όσα κεκτημένα μας απέδωσε η Πατρίδα και η κοινωνία. Έχουμε την πίστη ότι οφείλουμε. Και η ώρα για να της τα επιστρέψουμε έχει έρθει. Η Χώρα καταστρέφεται. Κανείς δεν δικαιούται να παραμένει αδρανής.

3) Αλλά ποιος είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει θετικό και δημιουργικό αποτέλεσμα; Κρίναμε ότι δεν είναι άλλος από την πολιτική δραστηριοποίηση μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για την Ελλάδα. Ότι και αν υπήρξε στο παρελθόν αυτό ήταν μέσα στην ιστορική συγκυρία της κάθε εποχής . Δεν επαναλαμβάνεται το γεγονός . Ίδιες όμως είναι οι ψυχολογίες, οι επιθυμίες για δράση, τα αντανακλαστικά της διεφθαρμένης εξουσίας αλλά και των δημιουργικών δυνάμεων του Έθνους. Έτσι προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος με σκοπό την συμμετοχή στις εθνικές εκλογές. Παρά την αποστροφή μας προς τις κομματικές πρακτικές και τις συνήθειές τους ήταν η μόνη τελεσφόρος δράση. Και αυτό πράξαμε μέχρι τέλους.

4) Αλλά ποία υπήρξε η πολιτική ιδεολογία με την οποία παρουσιαστήκαμε; Διατυπώσαμε την άποψη μας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ιδεολογίες πλέον . Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά. Είναι προτάγματα για τον εγκλωβισμό των πολιτών σε πολωτικούς πολιτικούς σχηματισμούς. Η ύπαρξη αυτών των ιδεολογιών μόνο αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν. Όταν καλούνται οι πολίτες στις κάλπες το πολιτικό και εκλογικό μενού έχει απ΄όλα . Δεξιά κόμματα, αριστερά κόμματα, κομμουνιστικά κόμματα και άλλα και άλλα. Μια λαϊκή αγορά για κάθε προτίμηση. Στην πραγματικότητα αποτελούν ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο. Οι υπάρχουσες πολιτικές ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες και γηρασμένες. Μετά και την πλήρη αποτυχία τους στον οικονομικό τομέα έχουν ηττηθεί κατά κράτος και επομένως δεν μπορούν να προσδώσουν κανένα όφελος στη Χώρα και στο Λαό. Η μόνη πολιτική ιδεολογία είναι ο πατριωτισμός. Για την θέση μας αυτή πολλοί μας κατηγόρησαν ότι δεν προσδιοριζόμαστε στο πολιτικό φάσμα δεξιά και αριστερά. Δεν το αναγνωρίζουμε αυτό το φάσμα. Δεν υπάρχει. Ποίοι είναι δεξιοί και ποίοι αριστεροί στην Ελλάδα; Όσοι εθεωρούντο αριστεροί απεδείχθησαν δεξιότεροι των δεξιών και αντιστρόφως. Όσοι εξακολουθούν να αναγνωρίζουν τους συμπολίτες τους με τα χαρακτηριστικά του δεξιού και αριστερού δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποπέσει στην καλοστημένη παγίδα που χρόνια τώρα στήνουν τα επαγγελματικά κόμματα. Για κάθε δεξιά ψήφο πρέπει να υπάρχει και μία αριστερή. Η Νέα Δημοκρατία και ο κος Σαμαράς, για να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους , έλαβαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το 1/3 των ψήφων του Λαού ενώ στις εκλογές της 6ης Μάιου δεν είχαν φθάσει καν το 1/5. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι θα ελάμβαναν αυτό το ποσοστό και θα εκέρδιζαν τόσες έδρες αν δεν είχε καλλιεργηθεί ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ και του κου Τσίπρα ο οποίος αποτελεί , μη υπάρχοντος άλλου καταλληλότερου, την εφεδρεία του συστήματος εξουσίας;

5) Κατόπιν αυτών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου για τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο για συνεργασίες με πολιτικά κόμματα ή πολιτικούς που βαρύνονται με ενοχές και προέρχονται από αυτό το πολιτικό σύστημα. Επιλέξαμε αυτή την πολιτική θέση την οποία από της ιδρύσεώς μας είχαμε και αυτήν υποστηρίζουμε μέχρι τώρα.

6) Τέλος δεν υπάρχουν ιδιοτελείς επιδιώξεις ή προσωπικές ικανοποιήσεις. Δεν επιθυμούμε ούτε επιθυμήσαμε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας να γνωρίσουμε πολιτικές καριέρες. Αντιδρούμε από ανάγκη και από μια πατριωτική αντίληψη ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραμείνουμε θεατές στην καταστροφή της Χώρας. Επειδή αυτό το πολιτικό σύστημα κατορθώνει μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία της ψήφου να παίρνει την νομιμοποίηση για ότι κάνει.

Αυτές ήταν οι προϋποθέσεις στις οποίες βασιστήκαμε για να δράσουμε ως πολιτικό κόμμα. Να προσθέσω ακόμη κάτι που αφορά στη χρηματοδότηση μας για την οποία διάφορες ευφάνταστες ιστορίες ακούσθηκαν. Τα λιγοστά χρήματα με τα οποία ανταπεξήλθαμε στις ανάγκες προήλθαν αποκλειστικά από τις δικές μας θυσίες και από την μικρή συνεισφορά του κάθε μέλους ή φίλου μας που ήρθε μαζί μας στις περίπου 100 πολιτικές συγκεντρώσεις που κάναμε μόνο μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες σε όλη την Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος με τη δράση του απέδειξε πως τα κόμματα δεν χρειάζονται τον πακτωλό των χρημάτων για να λειτουργήσουν. Είναι και αυτή μια άλλη έμπνευση για να ληστεύουν το δημόσιο χρήμα. Ποια ανάγκη υπάρχει για την προκλητική αυτή χρηματοδότηση των κομμάτων; Λίγες μόνο χιλιάδες ευρώ είναι αρκετές για να δραστηριοποιούνται εκλογικά. Τα υπόλοιπα είναι για να εξαγοράζουν συνειδήσεις, να χρηματίζουν τα ΜΜΕ και να διανέμονται σε φίλους και ημέτερους.

Σήμερα όμως φίλες και φίλοι είναι κοινή διαπίστωση για όλους μας ότι η Χώρα κατέρχεται ραγδαία προς την φτώχεια και την ακύρωση όλων των θυσιών των πατέρων μας στους αγώνες του Έθνους. Αλλά και των θυσιών όλου του Λαού μετά τον πόλεμο για να φθάσουμε σε ένα ζηλευτό βιοτικό επίπεδο τουλάχιστον στον βαλκανικό περίγυρό μας. Τα αδυσώπητα μεγέθη που συνθέτουν την εικόνα της Χώρας μας όμως δημιουργούν ένα μεγαλύτερο κίνδυνο. Να προσεγγίζει το τέλος της Ελλάδος με την μορφή του εθνικού κράτους σε έναν κόσμο που δημιουργήθηκε μετά την Γαλλική επανάσταση. Ο Λαός μας μαστίζεται από την υπογεννητικότητα που οδηγεί στον δημογραφικό μαρασμό του Έθνους. Τα εκατομμύρια των μεταναστών και λαθρομεταναστών που εισήλθαν στη Χώρα δημιουργούν τις προϋποθέσεις όχι μόνο της σοβαρής αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης μέσα σε λίγα μόνο χρόνια αλλά και της επικίνδυνης πολιτικής αποσταθεροποίησης εκμεταλλευόμενοι τις αδύναμες πλευρές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η συγκέντρωση του 50 % και πλέον του πληθυσμού της Χώρας σε μία πόλη με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία, την κοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό συνεπιφέρει αυτόματα την αποδυνάμωση της ελληνικής επαρχίας. Το ελληνικό κράτος υδροκέφαλο, διεφθαρμένο και αναξιόπιστο. Η ελληνική κοινωνία παρηκμασμένη, καταναλωτική και άκρως εσωστρεφής. Η παιδεία μας διαλυμένη, με απαξιωμένους εκπαιδευτικούς, αποπροσανατολισμένη χωρίς καμιά εθνική κατεύθυνση. Οι νέοι μας αναζητούν τη φυγή από τη Χώρα ως το καλύτερο ζητούμενο για τη ζωή τους. Τα επόμενα χρόνια χιλιάδες νέοι Έλληνες θα εγκαταλείψουν τη Χώρα και το κενό αυτό δεν πρόκειται να αναπληρωθεί. Και εμείς τι θα απογίνουμε; Το τεράστιο δημόσιο χρέος που επί χρόνια επεσώρευσαν στις πλάτες του Λαού οι ανεύθυνοι και λαϊκιστές πολιτικοί διαγράφει το πλαίσιο υποδούλωσης της Πατρίδος μας για πολλές δεκαετίες , ίσως και για μια νέα σκλαβιά αιώνων.

Απέναντι σ΄αυτά τα χαρακτηριστικά που μόνο θλίψη προκαλούν για το μέλλον του Ελληνικού Έθνους θα έπρεπε οι πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί μας , ως εκπρόσωποί μας, να αντιδράσουν. Να έχουν ένα σχέδιο για τη σωτηρία του Λαού. Αυτοί όμως έχουν αποδείξει πλέον ότι ενδιαφέρονται για τη δική τους και μόνο επιβίωση μέσα σ΄αυτό το δήθεν δημοκρατικό πολίτευμα που έστησαν μεθοδευμένα. Δεν απέμενε ως εθνική δύναμη, στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, παρά το τελευταίο οχυρό της. Η Δικαιοσύνη. Αλλά και αυτή τη δύναμη εφρόντισε το σύστημα με χρόνιες προσπάθειες να την διαφθείρει και να την αποδυναμώσει ως παράγοντα αντίδρασης. Οι Έλληνες δικαστές κατέστησαν συστημικοί και εν πολλοίς συμμέτοχοι στην παραγωγή της διαφθοράς κλείνοντας τα μάτια τους. Τελευταία λαϊκή δύναμη ήταν ο ίδιος ο Λαός που με την ψήφο του θα μπορούσε να φθάσει στα χαρακτηριστικά του συλλογικού ηγέτη. Διότι το πεζοδρόμιο, που πολλοί θεωρούν καταφυγή, ούτε τώρα ούτε ποτέ μπόρεσε να δώσει καμία λύση. Οι Έλληνες όμως πολίτες, παρά το ότι συνειδητοποιούν ο καθείς ως μονάδα, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να γεννήσει την ελπίδα, όταν κλήθηκαν στις κάλπες δύο φορές το καλοκαίρι που πέρασε, ιδίως τη δεύτερη, στήριξαν στη συλλογική τους έκφραση, ως Λαός, αυτό το πολιτικό σύστημα. Υπέκυψαν για μια ακόμη φορά στους δήθεν δημοκράτες εκπροσώπους τους , αλλά στην πραγματικότητα δυνάστες τους. Με τα διάφορα ψευδή πολωτικά διλήμματα πήραν και πάλι την ψήφο τους. Το σύστημα ελέγχει τα μέσα ,διαθέτει χρήματα, υπόσχεται ψευδείς λύσεις , τις οποίες την επομένη ημέρα αναιρεί , εξαπατά τις λαϊκές μάζες και στην κρίσιμη ώρα εναλλάσσει τα πρόσωπα για να παρατείνει την εμπιστοσύνη των πολιτών έστω και για βραχύ διάστημα. Επομένως από τη συνήθη θεσμική δημοκρατική διαδικασία δεν μπορεί να προέλθει η αναμενόμενη ανάσταση. Ούτε από το Λαό, ούτε από πολιτικούς ή πολιτειακούς παράγοντες ούτε από τη δικαιοσύνη. Εάν δεν εγερθούν οι τίμιες και υγιείς εθνικές δυνάμεις όσο ακόμη υπάρχει καιρός και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για τον τόπο μας.
Σε κάθε Έθνος υπάρχουν δημιουργικές και ζωτικές δυνάμεις που στις κρίσιμες περιστάσεις εμφανίζονται για να βγάλουν από το τέλμα το Λαό. Το Ελληνικό Έθνος μέσα στα 200 σχεδόν έτη της νεώτερης ιστορίας του έδειξε ότι διαθέτει αυτές τις δυνάμεις. Οι οποίες παρουσιάζονται έχοντας επίγνωση του ιστορικού τους ρόλου και υπακούοντας στον υπέρτατο νόμο . Τη σωτηρία της Πατρίδος. Έστω και αν στη συνέχεια υφίστανται τις οχλοκρατικές συνέπειες των θιγομένων συμφερόντων. Δυνάμεις πραγματικά προοδευτικές που έπαιρναν τολμηρές πρωτοβουλίες και έσωζαν όχι μόνο την Πατρίδα αλλά και αυτό το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Με ανανέωση της πίστη των πολιτών προς την κρατική και πολιτική εξουσία.
Από τα επαναστατικά ακόμη χρόνια με τη δράση τους οι αγωνιστές οπλαρχηγοί έδειξαν τον δρόμο σε όλους τους μεταγενεστέρους. Σε όλη τη διαδρομή των 200 αυτών ετών του νεώτερου ελληνικού βίου πολλές φορές ανελήφθησαν δράσεις για τη σωτηρία της Πατρίδος μέσα στο εκάστοτε συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο από μια αντίληψη υψηλού πατριωτικού καθήκοντος. Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.
Στόχος μας όμως δεν είναι να κάνουμε ιστορικές αποτιμήσεις. Η ιστορία πάντοτε έχει τον τελευταίο λόγο. Εμείς θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ιστορική ευθύνη που φέρουν σήμερα όσοι ανήκουν στις εθνικές δυνάμεις της Ελλάδος. Και έχουν βαθεία υποχρέωση όλοι να εγερθούν.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας θα αποστείλει ανοικτή επιστολή προς τις θεσμικές ηγεσίες των εθνικών δυνάμεων της Χώρας μας με την οποία θα προτείνεται να ζητήσουν από την σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση να παραιτηθεί . Διότι κατέστη πλέον ανήμπορη και ανίκανη να προστατεύσει τα συμφέροντα και την ευημερία του Ελληνικού Λαού. Μετά την αποκρουστική εικόνα που παρουσίασε το Κοινοβούλιο την 7η Νοεμβρίου του 2012, ημέρα διπλού αίσχους, όχι μόνο διότι εψηφίσθησαν τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα σε μια χαμηλού επιπέδου πολιτική αντιπαράθεση αλλά και για τα κοινοβουλευτικά ήθη μιας δημοκρατικής χώρας, όπου η πλέον ευνοουμένη συντεχνιακή ομάδα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, οι υπάλληλοι της Βουλής, απείλησαν με πραξικόπημα και κατάλυση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου όταν προς στιγμήν εθίγησαν τα εξοργιστικά συντεχνιακά τους συμφέροντα, τότε λοιπόν διαπιστώθηκε ότι το πολίτευμά μας είναι υπό κατάρρευση. Δεν μπορεί να προσφέρει καμία λύση και καθίσταται πλέον επικίνδυνο ακόμη και για την άμυνα της Χώρας. Διότι είναι νομοτελειακή συνέπεια . Μια χώρα που βρίσκεται στην αθλία κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα η δική μας είναι θέμα χρόνου να εμφανισθούν απειλές ακόμη και για το ίδιο το εθνικό σώμα της Πατρίδος.
Το 1974 οι πολιτικοί παρέλαβαν το Κράτος μας μετά την Κυπριακή τραγωδία σε ημέρες ακυβερνησίας και χάους. Ακολούθησε όμως μια περίοδος όπου γνωρίσαμε μακρύ διάστημα ειρήνης με συνθήκες πρωτοφανούς βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα. Με τη Χώρα μας να έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να ανήκει, μεταξύ των βαλκανικών χωρών , στον Δυτικό Κόσμο. Αποτέλεσμα και αυτό των θυσιών των πατέρων μας. Σε 38 χρόνια όμως οδήγησαν το Λαό στην οικονομική κατάρρευση και αναμένεται ο αφανισμός. Είχαν την απόλυτη ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο, ελεύθερο, ειρηνικό, ευημερούν, ισχυρό, ασφαλές, αποτελεσματικό, κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό Κράτος. Και να απολαμβάνουν της ευγνωμοσύνης του Λαού. Αντ' αυτού περιμένουμε από στιγμής σε στιγμή τους δημίους μας να παραχωρήσουμε την κυριαρχία της Χώρας εκλιπαρούντες για τις δόσεις και το έλεός τους. Δεν αξίζουν της εμπιστοσύνης του Λαού. Οι πολιτικοί απεδείχθησαν καταστρεπτικά ανίκανοι. Αλλά είδαμε και το παράδοξο! Λάβρους αγορητές από του βήματος του Κοινοβουλίου και μάλιστα υπουργούς να καταφέρονται με ρητορική δεινότητα και γλαφυρό λόγο κατά της φαυλότητος του προ μνημονίου κράτους. Και απορών κανείς αναρωτείται. Και ποίος δημιούργησε αυτό το κράτος; Τώρα όμως ήρθε η ώρα να βγούν μπροστά οι εθνικές δυνάμεις της Πατρίδος μας. Δεν έχει σημασία αν τα τρωκτικά, που λυμαίνονται τα δημόσια έσοδα και ρουφούν το αίμα της Πατρίδος, επί χρόνια ολόκληρα, θα κοάξουν μέσα από τα αργυρώνητα μέσα ενημέρωσης με τις γνωστές και αναχρονιστικές κραυγές τους. Η ευθύνη και οι σκληρές ώρες που πρόκειται να περάσει η Χώρα μας δεν αφήνουν χώρο για ευαισθησίες. Η Χώρα χάνεται και όλοι έχουμε υποχρέωση να βγούμε από την πνιγηρή προσωπική και οικογενειακή εσωστρέφειά μας που εν τέλει αποτελεί τον χειρότερο και μεγαλύτερο εχθρό μας.
Εμείς λοιπόν προτείνουμε τη συγκρότηση μίας πατριωτικής κυβέρνησης, με τήρηση των συνταγματικών διαδικασιών, από 30 εξωκοινοβουλευτικούς πατριώτες Έλληνες (ακαδημαϊκούς, πρώην δικαστικούς, αποστράτους αξιωματικούς των ΕΔ και ΣΑ) . Κυβέρνηση αληθινής εθνικής ενότητας με την κοινοβουλευτική στήριξη όλων των κομμάτων. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο να συνεχίζεται σε βάρος του Λαού η κυβερνητική εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών , από τους οποίους και εξαρτώνται τα σημερινά μέλη της κυβέρνησης , ούτε η πολυτέλεια να λαϊκίζουν ανεύθυνα οι κομματικοί ηγετίσκοι της αντιπολιτεύσεως δημιουργήματα του ελληνικού κομματικού συστήματος .
        Συγκρότηση κυβέρνησης για διάστημα 3 ετών με τη στήριξη όλων των βουλευτών του Κοινοβουλίου.
        Συμφωνία της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του πολιτικού κόσμου επί συγκεκριμένου προγράμματος.
 Διατήρηση των συνταγματικών ελευθεριών του Ελληνικού Λαού.
 Ανόρθωση των κρατικών υπηρεσιών.
 Εγγύηση του εισοδήματος του Λαού χωρίς καμία άλλη περαιτέρω περικοπή .
 Εγγύηση συνέχειας του κοινωνικού κράτους.
 Πάταξη της διαφθοράς σε όλο το δημόσιο τομέα και στη δικαιοσύνη.
 Εξάλειψη της φοροδιαφυγής.
 Έλεγχος και τιμωρία των υπευθύνων. Δήμευση και επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων όσων παρανόμως και σε βάρος του δημοσίου αποκτήθηκαν.
 Αντιμετώπιση του ελλείμματος του Π/Υ.
 Αποπληρωμές χρεών μόνο σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της Χώρας και με απόλυτη προτεραιότητα τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου του Λαού.
 Κατάργηση των προνομίων και των αμοιβών των βουλευτών .
 Αναμόρφωση του συστήματος της Ελληνικής παιδείας με εθνική κατεύθυνση και εξορθολογισμό των ΑΕΙ.
 Εξασφάλιση ισχυρού αμυντικού δυναμικού. Αύξηση της θητείας.
 Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβιώσεως των πολιτών .
 Προετοιμασία συγκρότησης Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως κατόπιν εκλογών για την ψήφιση νέου Συντάγματος.
 Απομάκρυνση από τη χώρα όλων των παρανόμων λαθρομεταναστών.
 Εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας.

• Όσοι συμμετάσχουν στην κυβέρνηση δεν θα πολιτευθούν στις εκλογές που θα διεξαχθούν. Θα προσφέρουν πατριωτικό και μόνο έργο.
• Η Βουλή θα συνεχίσει το κοινοβουλευτικό της έργο και οι νόμοι θα ψηφίζονται από αυτήν.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Ευχόμεθα ότι όσοι βρίσκονται σήμερα σε θέσεις εθνικής ευθύνης, σε όλο τον ελληνικό δημόσιο βίο, να αναλογισθούν το βαρύ φορτίο το οποίο φέρουν και να πράξουν προς όφελος της Πατρίδος. Είναι άκρως δυσχερής η θέση τους αλλά πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες χάριν της Πατρίδος και μόνον. Εάν αντιληφθούν οι πάντες ότι η κοινωνία πλησιάζει στο κρίσιμο όριο αντοχής της και συγκροτηθεί μια πατριωτική κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα σωθεί η Δημοκρατία και το πολίτευμά μας. Το οποίο σήμερα όχι μόνο έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών αλλά και καθίσταται έρμαιο στις συντεχνίες και στις ορδές των ακραίων και ανευθύνων που επιδιώκουν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Μέχρι τότε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ως πολιτικό κόμμα, θα αποτελεί την μόνη εθνική πολιτική επιλογή. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι πολιτικές ιδεολογίες ούτε οι πολιτικές καριέρες. Καλούμε κάθε πατριώτη Έλληνα που συμμερίζεται τις αντιλήψεις αυτές να στρατευθεί μαζί μας.

Κυρίες και κύριοι

Εσείς αποτελείτε την τελευταία λύση και ο καθείς εξ ημών. Αν δεν δραστηριοποιηθούμε όλοι μας δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία ελπίδα από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Πιθανώς πολλοί συμπολίτες μας εξακολουθούν να πιστεύουν στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Είτε διότι έχουν πεισθεί ότι « μαζί τα φάγαμε» είτε διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες ως πολίτες αυτού του τόπου. Η πολιτική όμως που ακολουθείται οδηγεί τη Χώρα στο τέλος της. Και για να σωθεί η Πατρίδα όσο υπάρχει καιρός χρειάζεται τη δική σας δράση. Αν σωθεί αυτή θα σωθούμε και εμείς και τα παιδιά μας . Η ίδια απαιτεί όμως από εμάς να υψωθεί εντός μας η πατριωτική αγωγή που σχεδόν όλοι μας ελάβαμε και να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό ανθρώπινο συναίσθημα της φιλοπατρίας που καταγράφηκε για πρώτη φορά εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια με ελληνική φωνή και που σε κάθε εποχή έχει και το δικό του ξεχωριστό νόημα : Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου