--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση του Συνδέσμου με εξώδικο για την ΕΡΤ


 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

&

ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ


 

Του πολιτικού Κόμματος «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, (Χαριλ. Τρικούπη 24) και εκπροσωπείται νόμιμα, υπό του προέδρου του Γεωργίου Γερούλη.

ΠΡΟΣ

1.  Τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάτοικο Αθηνών, Πλατεία Συντάγματος Μέγαρο Βουλής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

 

1. Προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσω του Προέδρου της, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, κατοίκου Αθηνών, Πανεπιστημίου 47-49, T.K. 10564.

2. Προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μέσω της Προέδρου της, Ρένας Ασημακοπούλου Θέμιδος Μέλαθρον, κατοίκου Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας 121, ΤΚ 11522.

3. Προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη.

4. Προς τους λοιπούς εκπροσώπους της Δικαστικής Εξουσίας, μέσω της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Θάνου - Χριστοφίλου Βασιλικής, (Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Κτίριο 6 Γραφείο 210),  του Προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, (Κτίριο 16, Γραφείο 204 Πρώην Σχολή Ευελπίδων) και του Προέδρου της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών, κ. Γεωργίου Φαλτσέτου (Λουίζης Ριανκούρ 85, Τ.Κ. 11524).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κάτοικο Αθηνών, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β΄2, Προεδρικό Μέγαρο.

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013

                                                            -------------------------

1.   Με την από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης “Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)”», η οποία εκδόθηκε βάσει εξουσιοδότησης παρασχεθείσας από την ως άνω Πράξη, αποφασίσθηκε η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ, του μοναδικού κρατικού φορέα ενημέρωσης των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος.

Η εν λόγω Πράξη εξεδόθη από τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από εσάς,  μετά  από πρόταση και προσυπογραφή του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά παράβαση του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι κατά την άποψή μας, δεν υφίσταται ΟΥΔΕΜΙΑ εκ των προϋποθέσεων που τίθενται ευθέως από το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο ρητά ορίζει ότι: «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΝΠ δεν υπεγράφη από το Σύνολο των Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως δεν υπεγράφη από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

 

 

2.  Ποία η «έκτακτη περίπτωση και η εξαιρετικά  επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη», για την έκδοση της ΠΝΠ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταργηθεί εν μία νυκτί το μοναδικό δημόσιο μέσο ενημέρωσης των Ελλήνων Πολιτών και ιδίως των κατοικούντων στις απομεμακρυσμένες περιοχές της πατρίδος μας, στο νησιωτικό χώρο αλλά και σε όλα τα σημεία της υφηλίου; Ο Εθνικός σκοπός που επιτελούσε το εν λόγω Δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης, είναι αδιαμφισβήτητος, ώστε πλέον να καλείσθε δημόσια να αιτιολογήσετε  το υπέρτερον αυτού, συμφέρον, στην περίπτωση που υπερψηφίσετε την ΠΝΠ. Είναι αστήρικτες δε οι αιτιολογίες περί αδιαφάνειας ή  «περί ανοχής ιερών αγελάδων» στις οποίες προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνοντας την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, αν αναλογισθεί κανείς ότι οι ιερές αγελάδες εξετράφησαν από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ, όπως επίσης και η χρήση πληθώρας αδιαφανών διαδικασιών. Και θα πρέπει επίσης να λάβετε υπ’ όψιν σας, ότι βάσει του δημοσιευθέντος ισολογισμού χρήσης 2011 και της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών, πέραν των άλλων αναφέρεται και η  αύξηση των κερδών μετά τους φόρους από 20 εκ. € σε 42 εκ. €, λόγω της μείωσης του λειτουργικού κόστους. Συνεπώς ποία άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη ικανοποίησε η παύση λειτουργίας της ΕΡΤ και μάλιστα ως κερδοφόρας επιχείρησης;  

3. Επειδή όπως έχουμε ανακοινώσει και στο σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος: 
                 α. Ως πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

     β. Με την εν λόγω ΠΝΠ δεν παραβιάζεται μόνον το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος  αλλά και η ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης, καθώς επίσης και τα άρθρα  15 και 25 του Συντάγματος, στα οποία καθορίζονται οι κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η αρχή της αναλογικότητας, αντίστοιχα.

                   γ. Η κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,  δημιουργεί τεράστιους κινδύνους, στην ασφαλή λειτουργία του κράτους και ιδίως σε  περιόδους κρίσεων και άπτεται ευθέως θεμάτων Εθνικής Πολιτικής & Ασφάλειας της χώρας.

                 δ. Ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο το αρχειακό και τεχνικό υλικό, ο εξοπλισμός και οι ανά την επικράτεια υποδομές της ΕΡΤ.

Αυτού του είδους οι αποφάσεις λαμβανόμενες υπό συνθήκες που δεν τις δικαιολογούν μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους .

     ΣΑΣ  ΘΕΤΟΥΜΕ προ των Εθνικών ευθυνών σας και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μην κυρώσετε  την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναλογιζόμενοι το καθήκον σας προς τον Ελληνικό Λαό.

    ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ επίσης ότι θα αγωνισθούμε όλοι ενωμένοι για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ως υγιής κρατικός φορέας ελεγχόμενος από Έλληνες, ώστε να υπηρετεί αποκλειστικά τα Ελληνικά συμφέροντα και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας.

4. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται  και προς αυτούς στους οποίους κοινοποιείται προς γνώσιν τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτήν ολόκληρη στη συνταχθησομένη

 

Έκθεση Επίδοσης.

 

Επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Κ., αξίας 1.5 Ευρώ.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου