--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΟΥΛΗ Η ΕΚΛΟΓΕΣ;

alikakos 1. Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρα 37 και 84 Σ) η Κυβέρνηση αντικαθίσταται σε δύο περιπτώσεις:
α. Όταν η ίδια παραιτηθεί (άρθρο 37Σ) ή

β. Όταν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της (άρθρο 84 Σ).

Στις 2 αυτές και μοναδικές περιπτώσεις ακολουθούνται οι διατάξεις των άρθρων 2,3 και 4 του άρθρου 37Σ. Είναι η γνωστή διαδικασία των διερευνητικών εντολών με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Θα θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου του Νοεμβρίου του 2011 σχηματίσθηκε χωρίς να προκύψει καμία από τις 2 αυτές προβλεπόμενες περιπτώσεις. Ούτε η Κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτήθηκε ούτε η Βουλή
απέσυρε την εμπιστοσύνη της. Αντιθέτως μάλιστα, δύο – τρία 24ωρα πριν το σχηματισμό της, η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης , οριακή μεν αλλά ψήφο δε, την οποία είχε προκαλέσει ο ίδιος για την εξασφάλιση της υστεροφημίας του. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου είχε σχηματισθεί με σαφή παραβίαση του Συντάγματος. Διάφοροι « ημέτεροι» και προσκείμενοι του συστήματος συνταγματολόγοι διεκήρυτταν ότι ήταν παραβίαση ήσσονος σημασίας μια και επί της ουσίας η διαδικασία του άρθρου 37 Σ είχε ήδη λάβει χώρα από τους πολιτικούς αρχηγούς. Αλλά σε ένα αυστηρό Σύνταγμα όπως το Ελληνικό δεν υπάρχουν συνταγματικές παραβιάσεις « ήσσονος σημασίας». Η Κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν αντισυνταγματική από τη γέννησή της. Ο ΣΕΕ υπήρξε την εποχή εκείνη από τα ελάχιστα πολιτικά κόμματα που κατήγγειλαν την αντισυνταγματική αυτή Κυβέρνηση. Το Σύνταγμα είχε κουρελιαστεί.

Σήμερα διαρρέουν στον τύπο πληροφορίες περί επικείμενης ρήξης της τρικομματικής Κυβέρνησης και αναπτύσσεται συνακόλουθη παραφιλολογία περί καταφυγής στις κάλπες, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση της κατάργησης της ΕΡΤ .

2. Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 41Σ) η Βουλή διαλύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε 3 περιπτώσεις :

α. Όταν δεν τελεσφορήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών του άρθρου 37Σ.

β. Όταν η Κυβέρνηση που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης προτείνει την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

γ. Όταν έχουν παραιτηθεί ή καταψηφιστεί 2 Κυβερνήσεις και δεν εξασφαλίζεται κυβερνητική σταθερότητα.

Από το συνδυασμό των διατάξεων και των περιπτώσεων διαφαίνονται ότι:
Εφόσον το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση τότε υποχρεωτικά οδηγούμεθα στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Κατά συνέπεια το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας άλλης κυβέρνησης από την ίδια Βουλή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτό.
Για να οδηγηθούμε σε εκλογές πρέπει και τα 3 τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ και ΝΔ, να παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι τέλους.
Τις εθνικές εκλογές όμως δεν τις επιθυμεί κανείς από τα βιοποριστικά κόμματα . Κατέφυγαν 2 φορές στις κάλπες το 2012 για να κατορθώσουν να υφαρπάξουν την ψήφο του Λαού. Τώρα θα καταφύγουν πάλι στο πιο εφιαλτικό σενάριό τους ; Να παρουσιαστούν οι επαγγελματίες πολιτευτές στο Λαό και αντί της ψήφου του να εισπράξουν ότι παράγει η ελληνική γη ; Και με ποια προοπτική ; Με τα άθλια ποσοστά που έχουν; Ο μόνος κερδισμένος θα είναι η ΧΑ με ποσοστά του 15 και 20 % και με προοπτική αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα καταφύγουν στις εκλογές για να δώσουν το δικαίωμα να εισβάλλουν (και όχι να εισέλθουν) 60,70 ή και 80 βουλευτές της ΧΑ ; Δεν πιστεύει κανείς ότι είναι ανόητοι. Διεφθαρμένοι και ιδιοτελείς ναι. Ανόητοι όχι.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρώνει τον κύκλο της. Το σχέδιο ήταν γνωστό . Ο χρόνος παρέμενε αδιευκρίνιστος. Με μια ευκαιρία δεινών αντιλαϊκών, μέτρων ο κος Βενιζέλος και κος Κουβέλης θα εμφανίζοντο ως υπέρμαχοι και θεματοφύλακες των λαϊκών συμφερόντων, με τον συνήθη λαϊκισμό τους, για να αποχωρήσουν « επιτέλους από τη δεξιά κυβέρνηση» . Για να περισώσουν ότι μπορεί να σωθεί από τα ψήγματα των λαϊκών συμπαθειών που τους έχουν απομείνει. Επομένως δεν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση και η Χώρα δεν θα οδηγηθεί στις εκλογές.
Νέα κυβέρνηση από την ίδια Βουλή θα αναδειχθεί . Θα δοθεί μια πρόσκαιρη ελπίδα, μια ψεύτικη ανάσα, στις λαϊκές μάζες έστω μερικών μηνών ή έτους. Η ίδια όμως σκληρή πολιτική κατά του Έθνους και κατά του Λαού θα εφαρμοστεί. Διότι όλοι είναι στο κόλπο . Όλοι τους συνένοχοι . Δημιουργήματα της φαύλης μεταπολίτευσης.
Ο Λαός για μια ακόμη φορά θα εξαπατηθεί. Δεν έχει σημασία . Αυτή είναι η ιστορία των πολιτικών. Δεν εξαπατήθηκε από τον υπερπατριώτη κο Καρατζαφέρη; Δεν εξαπατήθηκε από τον αντιμνημονιακό κο Σαμαρά; Δεν εξαπατήθηκε από τον σοσιαλιστή κο Παπανδρέου; Δεν εξαπατήθηκε από τον δεινό « επαναδιαπραγματευτή» αριστερό κο Κουβέλη; Το ίδιο θα εξαπατηθεί από τον νέο « Τσε Γκεβάρα» κο Τσίπρα και από τον επαναστάτη κο Καμμένο. Σημασία έχει να βγει το « πρόγραμμα»! Να ξεπουληθεί η Χώρα και να εξαθλιωθεί ο Λαός.
Στη Χώρα όμως υπάρχουν αληθινές λαϊκές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να ανακόψουν το θλιβερό κατήφορο. Δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τον ιστορικό τους ρόλο και την ευθύνη τους .Θα εμφανισθούν και θα συντρίψουν τους ενόχους . Αυτή είναι η νομοτελειακή πορεία χιλιάδων ετών ελληνικής ιστορίας.
Νίκος Αλικάκος

Μέλος του ΑΠΣ/ΣΕΕ
 Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 18:01
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου