--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δηλώσεις Προέδρου ΣΕΕ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Η πάγια θέση του Συνδέσμου δεν αφορά μόνο τα ΕΑΣ αλλά ολόκληρη την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, δημόσια ή ιδιωτική και είναι.
Το κράτος οφείλει με μακροχρόνιο σχεδιασμό και αδέσμευτη – ανεξάρτητη αμυντική πολιτική να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία για ανταγωνιστική και αδιάλειπτη παρουσία στην Ελληνική τουλάχιστον αγορά, εξασφαλίζοντας οπωσδήποτε την ανεξαρτησία στην κάλυψη
των τρεχουσών αναγκών (πυρομαχικά, υλικά συντήρησης, -εκπαίδευσης).
Η σημερινή τραγική κατάσταση των αμυντικών βιομηχανιών του δημοσίου δεν είναι μόνο απόρροια των περικοπών του μνημονίου, αλλά της μακρόχρονης πελατειακής και όχι μόνο, πολιτικής των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, από την οποία απουσίαζε ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, η ορθολογιστική αξιοποίηση του προσωπικού και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στους τομείς έρευνας, ανάπτυξης και πιστοποίησης των αμυντικών προϊόντων.
Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν είναι σε θέση να δώσουν βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Απαιτείται :

1.  Αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας,
2.  Υπεύθυνος εθνικός σχεδιασμός

3.  Στελέχωση με τον απαιτούμενο σε αριθμό, γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητες ατόμων των αμυντικών βιομηχανιών.


4.  Δημιουργία ενός φορέα υπό τον ΑΓΕΕΘΑ, ο οποίος θα ευθύνεται για την οργάνωση , την λειτουργία και το παραγόμενο έργο των κρατικών εργοστασίων αμυντικού υλικού, (τα οποία θυμίζουμε ότι στο παρελθόν λειτουργούσαν λίαν ικανοποιητικά..... και χωρίς ελλείμματα.....)


5. Α ναδιοργάνωση, Τυποποίηση και ενοποίηση – ομαδοποίηση ανά είδος και κατηγορία όλων των δραστηριοτήτων συντήρησης αμυντικού υλικού των κλάδων των ΓΕ και ανάθεση έργου με ανταγωνιστικές με το δημόσιο προϋποθέσεις στην ιδιωτική εγχώρια βιομηχανία.


Ο ΣΕΕ θα παλέψει για την υλοποίηση των παραπάνω καθόσον η Πατρίδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ισχυρές ΕΔ και γιαυτό είναι ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μία αμυντική βιομηχανία ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.     

 
Γ.Γερούλης
Πρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου